علت دون دون شدن رنگ با غلطک چیست؟
بسیاری افراد ترجیح میدهند که خودشان رنگآمیزی خانهشان با غلطک را انجام دهند. با این کار در کنار صرفهجویی در هزینهها، ظاهر منزلشان را نیز تغییر خواهند داد. یکی از مشکلاتی که ممکن است برای این افراد پیش بیاید، دون دون شدن رنگ با غلطک است. به عبارتی دیگر، رنگ روی دیوار، بافتی مشابه پوست پرتقال پیدا کرده و ظاهر زشتی به خود میگیرد. اما علت این مشکل چیست؟ چگونه باید از آن جلوگیری کرد؟ در این مطلب به بررسی این موضوع پرداخته و چند روش برای رفع آن ارائه خواهیم کرد.
چرا رنگ دون دون میشود؟
پس از انتخاب رنگ و اعمال آن با غلطک روی سطح، ممکن است شاهد دون دون شدن آن باشید. این مشکل میتواند در زمان استفاده از انواع غلطک رنگ پیش بیاید. دلایل متعددی برای پوسته پوسته شدن رنگ وجود دارد. به عنوان مثال، این مشکل میتواند به دلیل بیکیفیت بودن رنگ ایجاد شود. از جمله دلایل دون دون شدن رنگ میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم.
• غلظت بالای رنگ
• وجود لایههای زیاد رنگ
• تمیز نبودن دیواریا غلتک
• دمای نامناسب اتاق
• چسبیدن رنگ روی غلتک
• رطوبت بالا
• ثابت نبودن جریان هوا
• کیفیت پایین رنگ
غلظت بالای رنگ
در کنار خرید غلطک رنگ نامناسب، غلظت بالای رنگ نیز میتواند سبب دون دون شدن رنگ شود. حتی در صورت برداشتن این دانههای رنگ نیز جای آنها روی دیوار مشخص خواهد بود؛ همین امر قادر است تا کیفیت رنگآمیزی شما را تا حد زیادی پایین بیاورد؛ به همین دلیل توصیه میکنیم تا قبل از آغاز فرایند رنگ کردن، رنگ را به غلظتی مناسب برسانید. در نظر داشته باشید که رنگی غلظت مناسب دارد که در زمان نقاشی روی زمین نریخته و به خوبی روی دیوار بنشیند. از سوی دیگر، رنگ باید به قدری غلیظ باشد که دون دون نشده و کاملاً روی سطح مورد نظر پخش شود.
وجود لایههای زیاد رنگ
حتی در صورت استفاده از بهترین غلطک رنگ نیز ممکن است با مشکل پوسته پوسته شدن رنگ روبهرو شوید. در برخی موارد، این مسئله به دلیل وجود لایههای زیاد رنگ، رخ میدهد. گاهی نیاز است تا چند لایه رنگ روی هم بزنید تا رنگ قبلی دیوار دیده نشود؛ اما نباید فراموش کرد که وجود چندین لایه رنگ میتواند کیفیت رنگآمیزی شما را پایین بیاورد. حتی در صورت زیادهروی ممکن است که رنگ به صورت نواری کنده شده و رنگ بخشهای دیگر دیوار را هم خراب کند.
به عنوان روشی جایگزین، توصیه میکنیم که زیرسازی مناسبی پیش از رنگآمیزی انجام دهید. استفاده از پرایمر و سیلر نیز میتواند به افزایش کیفیت رنگ دیوار کمک کند. خوب است بدانید که در صورت استفاده از رنگی رقیق، تنها کافی است تا سه لایه رنگ روی دیوار بزنید.
تمیز نبودن دیوار یا غلطک
همانطور که در زمان خرید سینی غلطک توجه لازم را دارید، لازم است به تمیز کردن دیوار یا غلطک نیز پیش از آغاز رنگآمیزی اهمیت بدهید. در صورت کثیف بودن غلطک، آلودگی آن به دیوار چسبیده و سبب پوسته پوسته شدن رنگ میشود. به همین دلیل، باید پیش از آغاز کار، غلطک نقاشی را به خوبی شست و شو داده و خشک کنید. پس انجام زیرسازی و بتونهکاری روی دیوار هم باید آن را از هر گونه گرد و غبار پاک کرد تا به رنگ منتقل نشوند.
دمای نامناسب اتاق
بسیاری از افراد فراموش میکنند که دمای اتاق نیز روی کیفیت نقاشی دیوار تاثیر میگذارد. دمای اتاق میتواند میزان چسبندگی و سرعت خشک شدن رنگ را کم و زیاد کرده و حتی باعث پوسته پوسته شدن آن شود. بهترین دما برای رنگآمیزی در بازه 23 تا 30 درجه سانتی گراد قرار میگیرد. خیلی سرد یا گرم بودن اتاق باعث میشود تا رنگ با سرعت مناسبی خشک نشده و به خوبی به دیوار نچسبد.
چسبیدن رنگ روی غلتک
رنگ کردن تمام خانه، کاری زمانبر بوده و معمولاً چند روز طول میکشد. در این شرایط این احتمال وجود دارد که رنگ روی غلطک خشک شده و بچسبد. سپس، وقتی دوباره از این غلطک استفاده میکنید، رنگ قدیمی شل شده و به دیوار میچسبد؛ همین امر سبب میشود تا رنگ روی دیوار، بافتی نامناسب به خود گرفته و ظاهر خوبی نداشته باشد.
برای جلوگیری از این مشکل، ضروری است تا پیش از هر بار استفاده از غلطک، آن را به خوبی شسته و خشک کنید. اطمینان حاصل کنید که هیچگونه رنگ قدیمی یا گرد و غبار روی غلطک وجود نداشته باشد تا شاهد دون دون شدن رنگ نباشید.
رطوبت بالا
اگر در منطقهای رنگآمیزی میکنید که هوا رطوبت زیادی دارد، احتمال پوسته پوسته شدن رنگ افزایش خواهد یافت. به عنوان مثال، در بسیاری از موارد، رنگ دیوار در شهرهای شمال ایران، دون دون میشود. برای جلوگیری از این امر، ابتدا از یک کاردک کمک گرفته و تمام رنگهای قبلی را از روی دیوار جدا کنید. با این کار، رنگ بهتر به دیوار چسبیده و احتمال پوسته پوسته شدن آن نیز کاهش مییابد.
روشهایی برای رفع دون دون شدن رنگ با غلطک
در صورتی که پس از استفاده از انواع غلطک رنگ طرح دار، رنگ سطح مورد نظر شما دون دون شد، ابتدا نیاز از تا با سنباده سطح را به طور کامل بتراشید. در ادامه، سطح را به خوبی تمیز کرده و اجازه دهید تا چند ساعت بگذرد. سپس لایهای جدید از رنگ را روی آن اعمال کنید. در نظر داشته باشید که تنها از سنبادههای نرم برای سطح دیوار کمک بگیرید؛ چرا که در غیر این صورت، سنباده سخت، سطح دیوار را خراش انداخته و نیاز است تا دوباره آن را صاف کنید.
سخن پایانی
رنگآمیزی دیوارهای خانه در کنار آسان بودن، به ظرافت خاصی نیاز دارد؛ چرا که در صورت رعایت نکردن برخی نکات کوچک، شاهد پوسته پوسته شدن رنگ خواهید بود و باید دوباره دیوار را رنگ بزنید. خوشبختانه با اطلاع داشتن و عمل کردن به این نکات کوچک، کیفیت رنگآمیزی شما به طرز چشمگیری افزایش مییابد. در این مطلب به بررسی علل دون دون شدن رنگ با غلطک پرداختیم، حال با توجه به این موارد میتوانید به راحتی مشکل را برطرف کنید. اگر شما هم در این زمینه تجربهای دارید، لطفا آن را به ما نیز به اشتراک بگذارید.
2 دیدگاه
مقاله خوبی بود ممنون.
سلام کدوم غلطک رنگ خوبه که رنگ رو دون دون نکنه ؟